Everything is figuroutable

Boekentip: Waarom iedere ondernemer dit boek moet lezen

Voor wie mij al langer volgt weet dat ik begin dit jaar een doel heb gesteld om 12 boeken te lezen. De huidige tussenstand (begin juni 2021) staat op 3

Deze boeken heb ik tot nu toe gelezen:

  1. You Are a Badass at Making Money, Jen Sincero
  1. The Having, Suh Yoon Lee & Jooyun Hong
  1. Everything is figureoutable, Marie Forleo

Het jaar is nog niet voorbij, maar een tikkeltje krap wordt het wel. Gelukkig volgende week vakantie dus een goed moment om een boek mee te nemen.

Ik vind lezen echt heerlijk, maar deed het te weinig. Ik vind het een fantastische manier om nieuwe inzichten te krijgen en te blijven leren.

Het 3e boek; Everything is figuroutable is wat mij betreft een must read voor iederen ondernemer!

Ik vond dit boek in 1 woord: FANTASTISCH.

Waarom? Het is een boek wat heel dicht bij mijn kernwaarden ligt; mogelijkheden zien en positief denken.

Marie schrijft enorm enthousiast en in heldere taal met eigen voorbeelden waardoor het leuk is om te lezen en haar verhaal te leren kennen en tegelijk zitten er zoveel wijze lessen in.

Ik zat midden in de lancering van het 1-op-1 Marketing Coaching Programma toen ik dit boek aan het lezen was. Ik had 200+ aanmeldingen voor mijn masterclass en ik had wellicht daar nerveus van kunnen worden. Het was immers mijn eerste online masterclass met een nieuwe tool die ik nog nooit had gebruikt. Maar als je bedankt dat everything figuroutable is hoef je je ook eigenlijk niet druk te maken.

Wat ik van dit boek heb geleerd;

  1. Voor alles is er een oplossing te verzinnen zolang je in kansen blijft denken en er bereidt bent voor te gaan. Het begint met het geloof in jezelf. Geloven dat je jouw dromen kan bereiken. Plus door in kansen te blijven denken, geef je excuses of smoesjes geen kans.
  2. Progress not perfection à ook een mantra wat ik hoog heb zitten. Ik ben niet perfectionistisch, ik kan echter de lat wel hoog leggen. Echter houd ik van voortgang en als ik iets in mijn hoofd heb dat moet gebeuren wil ik ook dat het gebeurd. Is dat dan altijd perfect, nope maar ik blijf wel graag in actie

Grappige anecdote;

Toen ik mijn website ging lanceren had ik hiervoor een bepaalde dag in mijn hoofd. Plus ik wilde het van de daken schreeuwen op instagram en linkedin. Weken was ik bezig met de website, I loved it. Maar die dag was het zover. Toch nog de laatste dingen klaar gezet en in de middag kon ik de post plaatsen op Instagram. Toen wilde ik ook perse direct het op linkedin plaatsen. De big bang in 1x. Ik had alleen al tijden niets meer op linkedin geplaatst. Dus tekst was klaar en plaatje erbij. Wat bleek op de afbeelding zag je maar mijn halve hoofd. Ik heb gezocht en nog geprobeerd de afbeelding bij te snijden maar het wilde niet lukken. Ik kwam in tijdnood dus ik had 2 keuzes, niet plaatsen of gewoon doorzetten. Ik koos voor het laatste. Want zolang ik niet communiceer, wie gaat mijn dan vinden dacht ik. Ik was ready to shine die dag en zo geschiedde. Van mijn vriend en moeder hoorde ik dat er iets mis was met mijn foto en ik kreeg bezorgde berichtjes. Het deed mij niets. De leuke reacties stroomde al binnen en de tekst was ook al uitnodigend genoeg om door te klikken. Misschien was het halve hoofd juist wel een goede teaser 🙂 Ik kon er niet mee zitten, gelukkig ook maar anders was ik nog niet live. Fun fact mijn linkedin bericht had 9.950 weergaves. Een top resultaat al zeg ik zelf en die instellingen heb ik allang uitgezocht en de volgende keer weet ik wel hoe ik de afbeelding moet plaatsen 😉

3) Nee is geen nee (refuse to be refused) – het klinkt beter in het Engels. Maar het komt er op neer dat niet elke nee een definitieve nee hoeft te zijn. Dat je je niet direct moet laten afschrikken, moet blijven geloven en doorzetten.

 

Elke ondernemer kent de verschillende fases denk ik wel. Het ene moment heb je een high vibe en gaat alles lekker en het andere moment zijn er dingen spannend, ga je twijfelen of ben je even lost. Dan is dit boek echt een aanrader!

Ik heb direct een nieuw voornemen na dit boek; dit boek ga ik elk jaar opnieuw lezen!

Add A Comment