Drie inzichten na een week vakantie!

Vorige week had ik een week vakantie en ging ik met Hugo en Pepijn naar Vlieland. We hadden echt een heerlijke week met veel zon en lekker veel buiten!

Ik kan echt genieten van de zon en thuis ga ik ook het liefst direct naar buiten als de zon schijnt.

Maar vandaag regent het en ik merk dat ik dan onrustiger ben. Ik ben echt toe aan de lente, de warme zon en ik wil zonder na te denken naar buiten kunnen lopen zonder jas.

Ik vergeet dan gemakshalve even dat ik me vaak moet insmeren en ik dat altijd een gedoetje vind.

Een weekje weg was heerlijk en het gaf me ook te tijd om terug te blikken op afgelopen periode. Ik kreeg 3 belangrijke inzichten;

Een andere omgeving en even alleen zijn met een pen en papier zorgde voor zoveel creativiteit!

Thuis ben ik vaak geneigd om de hele dag achter mijn bureau/ of keukentafel te zitten werken. Nu kan je ook nergens echt heen, maar juist een verandering van een omgeving ook al is het buiten in de natuur kan echt wonderen doen voor je inspiratie en creativiteit.

Ik schreef al eerder in een post op Instagram dat ik het vaak makkelijk vind om content te verzinnen als ik er de tijd voor neem.

Een soort mini brainstorm.

Dan komen er vaak veel meer ideeën dan dat ik per dag ga bedenken wat ik wil delen.

Mijn take-out is om wat vaker een uurtje mezelf achter de tafel of het bureau weg te trekken en juist even lekker iets anders te gaan doen. Bijvoorbeeld een boek lezen of gaan wandelen met een podcast. Uiteraard pen en papier bij de hand voor de ingevingen die ik krijg.

Social media is niet the holy grail

Voor de vakantie heb ik hard gewerkt om Facebook advertenties live te zetten voor mijn masterclass op 3 & 5 mei 2021. Tijdens mijn vakantie kreeg ik bij elke aanmelding een email en ik moet zeggen dat voelde erg goed! Terwijl ik een rondje op de e-bike aan het crossen was waren er bijvoorbeeld 4 inschrijvingen binnen gekomen. Natuurlijk kosten de advertenties geld, maar je kan al starten met adverteren voor 4-5euro per dag. Het bereik van de advertenties is groot, veel groter dan mijn Instagram Stories bereik op dit moment.

Check jij wel eens je statistieken op social media? Je kan nog zoveel volgers hebben maar key is dat mensen je boodschap zien! Doe me een lol en check eens wat je bereik van een post of story is.

Naast het bereik en zichtbaarheid van de advertentie zie ik ook dat mensen mij vanzelf gaan volgen op Instagram. Plus volgende week zie ik hopelijk veel aanmeldingen terug in de live masterclass en heb ik een uur de tijd om mijn kennis te delen.

Ik hoor het vaak dat mensen zich een soort opgejaagd voelen door het idee dat je consistent iets moet posten. En als je het dan even niet weet ervaar je nog meer druk. Don’t get me wrong, ik vind Instagram een prachtig platform en ook zeker een belangrijk kanaal voor mijn bedrijf maar niet het enige waar groei of zichtbaarheid vandaan hoeft te komen!

Mijn take-out van dit inzicht is om naast korte termijn zichtbaarheid = social media ook aan langere termijn zichtbaarheid te werken. Dat is content die langer zichtbaar blijft en waardoor je ook op deze manieren gevonden kan worden door potentiële klanten. Deze blog is 1 manier want die blijft maanden online staan maar een andere doelstelling dit jaar is te kijken naar Pinterest marketing.

Het doel is niet zo snel mogelijk van A naar B te komen, maar juist ook onderweg te genieten!

Ik ben leergierig en wat ik zo leuk vind aan ondernemen is dat je zelf echt aan alle knoppen kan draaien. Ik vergeet daarbij veel te snel dat ik onderweg al zoveel leer. Neem die Facebook Advertenties, vroeger werd dit door een bureau voor mij technisch ingeregeld. Nu heb ik alles zelf gedaan, want ik vind het fantastisch om de cijfers te monitoren en alles te ontdekken. Toch was ik ook hier en daar geïrriteerd toen de pixels niet direct goed stonden bijvoorbeeld. Maar ik mag trots zijn dat het is gelukt en dat het gewoon loopt. De volgende keer bij een advertentie zal het zoveel sneller gaan, maar die eerste keer kost tijd, inspanning maar levert al zoveel waarde en kennis op.

En ik kan haast niet wachten om een tweede ronde masterclasses te gaan doen, want dan staat er al een basis en die kan je gaan tweaken waar nodig op de inzichten die ik heb opgedaan. Maar dat neemt niet weg dat de eerste keer ook tof gaat zijn en dat ik toch maar mooi alle mails heb klaar staan, een killer presentatie en al vele inschrijvingen waar ik zo enorm blij mee ben. Deze ervaring is nu al waardevol en na volgende week ben ik weer zoveel wijzer op dit gebied.

Mijn take-out is dat ik vaker mag stilstaan bij de dingen die ik vandaag doe. Alles draagt bij aan het resultaat en juist in het proces leer ik zo veel nieuwe dingen. Met mijn business buddies delen we op vrijdag het “ vier het op vrijdag” moment. Daarin mag je delen wat goed ging, waar je trots op bent en waar je heel blij van werd. Ik wil dit door gaan zetten na ons coaching traject omdat het goed is voor mezelf om echt meer bewust van het proces te worden en daar ook dankbaar voor mag zijn.

Add A Comment