Zwanger

Persoonlijk: Ik ben zwanger!

Een reden om niet te gaan ondernemen ….

De afgelopen jaren was de wens om te gaan ondernemen er af en aan. Soms zat ik bomvol ideeën maar vaak was het ook even goed. Op de momenten dat ik wel grote dromen had en mijn gedachten liet afdwalen was er altijd toch een knagend stemmetje in mijn achterhoofd.

Ik denk dat er meerdere redenen waren waarom ik niet eerder een stap naar het ondernemerschap heb gemaakt.

Een aantal waren;

  • Voor mijn gevoel moest ik het gouden ei uitvinden en met een super origineel idee komen om te gaan ondernemen. Want anders was het al wel een keer gedaan.
  • Mindset. Ik had in 2017 al een uitgewerkt business plan liggen en kon echt het idee voor een webshop met chunky knits voor mij zien en in de toekomst zelfs een fysieke winkel. Toch ontbrak het aan lef en heb ik dit suf geanalyseerd waardoor het bij een idee bleef.
  • De wens voor een tweede kindje. Met name vanwege het feit dat je rondom de bevallig met verlof gaat/wilt J en dat dit als ondernemer gewoon niet handig is en zeker financieel niet heel aantrekkelijk.

Tegelijkertijd wist ik van Pepijn dat je op een kinderwens geen invloed hebt. En toch was ik bij de “ 2e ronde” in de valkuil getrapt om werk & privé met elkaar te verweven. Wij zaten in een IVF traject en dan wordt er gewerkt met een planning dus je bent al veel langer vooraf bezig om naar een moment toe te werken.

En toen ik weer barste van de ideeën en dacht aan ondernemen had ik ook de gedachte; eerst maar kijken of deze poging slaagt en zoja, dan kijk ik wel weer verder over een jaar.

Grappig ook dat ik de grote sprong naar het ondernemer dan maar vooruit schoof maar tegelijkertijd dondersgoed wist, na een bevalling of verlof heb je niet ineens bakken met tijd. Maar gebrek aan tijd was destijds geen reden om niet te gaan ondernemen.

Zo maakt je hoofd blijkbaar hersenspinsels. En liep alles toch anders.

Nu onderneemster en zwanger

 Juist een negatieve test vorig jaar heeft er voor gezorgd om wel die stap naar het ondernemerschap te zetten. Om niet werk keuzes door privé situaties te laten beïnvloeden. Wat bepaalde dingen zijn nu eenmaal niet te controleren, hoe graag we ook soms willen.

Nu valt het dus samen ondernemen en zwanger. En weet je ik zie het allemaal heel positief in. Dat is ook wie ik ben, altijd kansen zien en positief blijven.

Ik zie nu ook al fulltime ondernemer voordelen zoals de flexibiliteit. Je kan je dag zelf inplannen en ook de focus van werkzaamheden in de week bepalen.

En dat verlof…. Dat gaat wel goedkomen. Ik barst nog steeds van de ideeën en probeer nu echt focus aan te brengen om de doelen voor mijn verlof te realiseren.

Eerlijk is eerlijk is dat mijn verlof ook soms voelt alsof ik te weinig tijd heb voor al mijn plannen dit jaar. Dat komt ook omdat ik met een planning werk en dus bewust ook vooruitblik. Ik kan me dan opgejaagd voelen, maar dan herinnert mijn coach me er ook aan dat ik ook gewoon nu mag genieten van de ervaring (de reis) en het geen wedstrijd is.

Zwanger update

En ja dus voor de 2e keer zwanger en ik moet zeggen het is totaal anders dan bij Pepijn. De vermoeidheid in de eerste weken kon ik mij nog wel herinneren dus ik heb overdag zo af en toe even een heerlijke powernap gedaan. Kon gewoon! Wat wel echt anders was, was mijn intense geurbeleving. Daar kon ik echt misselijk van worden. Rond 16uur moest ik niet aan koken of avondeten denken. Hellofresh heb ik in die weken ook de deur uit gedaan. Veel te heftig qua kruiden J het moest vooral simpel en niet te uitbundig zijn het eten.

Primeur

En wellicht geen toeval dat ik een andere ervaring had dan bij Pepijn, want dit keer ben ik in verwachting van een meisje. Volgens mij een koningskoppel en we zijn er heel blij mee! Uiteraard staat gezondheid voorop.

Voor nu houd ik het even hierbij. Binnenkort ga ik met het moodboard voor de kinderkamers aan de slag. Pepijn gaat namelijk naar zolder en dan wordt zijn kamer de babykamer. Dus excited om 2 kinderkamers te stylen. Daar tzt meer over!

Add A Comment