Visionboard 2023

Waar zie jij jezelf over 3 jaar? Die plannen bleek ik binnen 9 maanden te manifesteren!

Ongeveer een jaar geleden sprak ik met een dame die destijds coach in opleiding was. Zij zocht coachees om trainingsuren te maken. Ik had direct een goed gevoel om hier op te reageren en zij koos mij ook uit om een aantal sessies samen te doen. Ik liep al langer met wat vragen dus fijn om deze te kunnen ventileren en op gecoacht te worden. Een mooie situatie waar we beide iets van konden leren.

Een van de vragen die zij mij destijds stelde was, stel je komt jezelf tegen op straat over 3 jaar wat zou je dan vertellen wat je aan het doen bent.

Nu vond ik in sollicitaties de vraag: “waar zie je jezelf over 5 jaar?”  altijd heel oenig. Ik had dan ook altijd het gevoel om social wenselijk te antwoorden want ja je wilt ambitie tonen. Tegelijk ken je het bedrijf nog niet en alle functies en afdelingen dus wie weet er nog in het verschiet ligt. (Funny, ik zag laatst een grappig plaatje over exact deze vraag, met als antwoord….uhhh ik ben blij als ik dit weekend al haal J)

Dit keer was het anders

 

Dit keer voelde de vraag vrij en een uitnodiging tot een open brainstorm met mezelf. Ik weet nog dat ik wel dacht ga ik dit nu hardop uitspreken en ga ik dit echt ooit doen. Ik denk dat voor het eerst in 10 jaar ik buiten de kaders van banen en bedrijven ging denken, wat ik zelf wilde doen. Het was ook helemaal niet zo moeilijk. Ik was al langere tijd actief op Instagram. Ik volgde graag vrouwelijke ondernemers in hun groei en creativiteit. Ik was er niet perse naar opzoek maar zo kwamen er tal van leuke sprankelende dames voorbij en de een ging ik wel volgen en de ander niet. Ik vond het leuk om te zien hoe zij dingen zelf creëerden en een eigen pad volgden. Niet heel gek dat ik daardoor denk ik ook gemakkelijk inspiratie vond wat ik zou willen doen. Er was nog een hele wereld te ontdekken.

 

Visionboard 2023

 Met die coach had ik een opvolg sessie en zij had goed door dat ik van concrete dingen houd. Ik had dan ook voorgesteld dat ik mijn ideeën voor de toekomst in een vision board zou zetten.

Leuk! Dus ik ging lekker creatief plaatjes zoeken en er een mooi geheel van maken.

Het is uiteindelijk een Powerpoint van 2 slides geworden. Benieuwd wat er opstond?

Op de 1e slide stonden voornamelijk concrete ideeën als;

       Content maken

o   Geluid = Podcast

o   Schrijven = het lijkt me leuk om andere ondernemers te helpen om hun verhaal goed op papier te krijgen, wie ze zijn, wat ze doen en hiervoor ook te kijken naar content ideeën voor social media & website & email

       Kinderboek schrijven

       Fotografie &  Styling

       Met interieurstyling bezig zijn

Op de 2e slide had ik ter begeleiding deze tekst erbij gezet;

 

       Ik wil voor mezelf beginnen. Bezig gaan met dingen die ik leuk vind, op de manier die bij mij past en waarbij ik andere kan helpen & inspireren.

       Ik wil meer mijn creativiteit gebruiken

       Zelf bepalen wat ik doe en voor wie en daarin verder ontdekken wat bij mij past en wat ik leuk vindt.

       De opleiding Interieurstyling start in september 2020 en zie ik ook als een inspiratiereis wat ik hier uit mee wilt nemen om te doen

Ik zag dat ik het moodboard in mei 2020 had gecreëerd. Ik weet nog goed dat dit echt nog toekomstmuziek was.  Zoals ik zei ik houd van concrete dingen en ik was direct opzoek naar een label of functie wie of wat ik dan zou zijn als ik deze dingen deed. Bijvoorbeeld content marketeer? Mijn coach liet mij inzien dat ik nu vrij van deze labels mocht denken, dat zou along the road wel duidelijk worden.

Freaky

Nu ik terug kijk, nog geen jaar later kan ik gewoon al dingen afvinken! Hoe bizar is dat. Dit moodboard had ik niet uitgeprint maar stond op mijn laptop en ter inspiratie voor deze blog kwam ik deze tegen. Ik heb er dus ook 9 maanden niet naar gekeken……Freaky hoe er toen blijkbaar al kleine zaadjes zijn gepland en nu al bloeien. Zoals ze bij de Law of Attraction ook wel zeggen, je hebt een verlangen het universum ingestuurd en vervolgens de uitkomst los gelaten.

Ik ben voor mezelf begonnen, ik kan nu zelf bepalen wat ik doe, ik kan creativiteit kwijt in deze blog, de website maar ook in content voor social media. Plus de opleiding Interieurstyling fase 1 heb ik inmiddels afgerond! Wow wow wow.

Ik ga deze coach een berichtje sturen! Ze had laatst op mijn Linkedin een reactie gegeven maar toen had ik hier totaal niet bij stil gestaan. Dit even als mental side note.

Toekomst

Dingen als het kinderboek zijn wat naar achter gezakt maar ik heb nog ruim 2 jaar 😉 Als ik er aan denk lijkt het me wel nog steeds leuk! Voor 2021 heb ik ook nog los een visionboard gemaakt, toen wist ik dacht ik voor mezelf ging beginnen. Ook toen heb ik geen seconde aan mijn 2023 moodboard gedacht. Deze hangt wel prominent op mn whiteboard, daar kan ik binnenkort ook wat meer over delen.