Vind jij Instagram Stories spannend? Nee joh!

Waarschijnlijk zie je op Instagram anderen met gemak zichtbaar zijn en elke keer weer content & inspiratie delen. Heel leuk om te volgen, maar ik zelf….. oe dat is even een dingetje. Althans dat dacht ik een jaar geleden. In mijn hoofd had ik al tig leuke ideeën voor Instagram story content, maar toch duurde het even voordat ik tot actie overging….

De eerste stap zetten

Ik weet nog goed dat ik in mijn hoofd voor me zag dat ik rondom mijn opleiding interieurstyling allerlei leuke creatieve content kon maken voor Instagram Stories. Ik vond het altijd al erg leuk om andere dames te volgen online en dan met name hun stories.

De actie om het echt te doen bleef echter uit. Puntje bij paaltje vergat ik het of was het moment toch niet daar (althans dat vond ik)

 Ik vond het de eerste keer ook spannend.

Ik was al wel langere tijd zichtbaar op stories met leuke foto’s/ selfies/ OOTD / video’s van DIY of klus projecten. Zes maanden na de start van mijn account had ik de smaak echt te pakken en was ik geïnspireerd om een keer echt mijn gezicht live te laten zien. Dus de real deal door te praten in de camera…..

Op een doodgewone donderdag heb ik mijn volgers meegenomen met een kijkje achter de schermen: “ Een dag in het leven van”. Destijds was ik nog werkzaam als marketing manager, maar gedurende de dag deed ik updates en deelde ik leuke weetjes. Ik weet nog dat ik toen wel nog dacht: “wat moet xxx er wel niet van denken”.

Maar mijn verlangen om het een keer te proberen was groter.

Poeh de eerste reacties…

Lang niet iedereen die jou volgt ziet ook jouw stories. Deels door het algoritme en ook omdat niet iedereen misschien elke dag op Instagram kijkt. Ik kreeg na de eerste stories al direct een paar reacties binnen. Hierbij een greep uit de reacties;

Wat leuk dat je dit allemaal laat zien!

Super leuk en stoer Dimara!

Zo knap dat je dit durft

Ga je vloggen?

En guess what! Ik vond het heel leuk om te doen! Dit werd ook gevoed door de reacties, want daar werd ik heel blij van! Ging ik meteen elke dag met m’n hoofd op stories? Nee echt niet, maar de kop was er af.

Uiteindelijk merkte ik al na die eerste keer dat het uiteindelijk best makkelijk gaat. Het helpt als je weet wat je op dat moment / die dag wilt vertellen of laten zien. Althans dat werkt voor mij. Dus daar dacht ik van te voren even over na en dat is helemaal niet erg.

Nu gaat het me gemakkelijker af maar heel soms denk ik nog steeds; hoe begin je nou ook alweer. Elke ochtend goedemorgen zeggen of gewoon beginnen. Maar ook dan blijkt weer dat je uiteindelijk iets kiest wat bij jou past. En zolang je maar niet zorgt dat je blokkeert door je twijfel over goedemorgen of hoi oid 😉

Wat is het ergste wat kan gebeuren?

Ik denk dat als je het spannend vind, je met name jezelf in de weg zit. Ik had een hele leuke eerste ervaring en dat smaakte naar meer, waardoor ik het bleef proberen. Het is eigenlijk zonde om je zo druk te maken over de mening van een ander. Eigenlijk kan je niets gebeuren, het mooie is dat na 24uur het materiaal weer weg is.

Een leuke simpele oefening

  • Schrijf op wie jij leuk vindt om te volgen.
  • Waarom vind je het leuk om dit account te volgen?
  • Wat zou jij van dit account mee willen nemen?
  • Bedenk nu 2 onderwerpen die bij jou passen en waarvan het leuk is om content te maken op stories.

Zichtbaar zijn vs zichtbaar zijn

Het woord zichtbaar is afgelopen jaren groter geworden door social media denk ik. Ik heb het idee dat het tegenwoordig voelt dat je zichtbaar moet zijn door half vloggend door het leven te gaan. Naar mijn mening hoeft dat niet!

Je hoeft niet elke dag op stories praten als je dit in het begin nog spannend vindt. Het belangrijkste is begin!

En begin met afwisseling tussen foto’s, een quote en/of een inspiratiebeeld. Voeg hier gesproken stories aan toen als experiment en doe wat goed voelt voor jou. Maar soms een beetje uit die comfort zone komen helpt 😉

Tips om jezelf over die drempel heen te zetten!

  • Bedenk: “wat is het ergste wat kan gebeuren”?.
  • Zie het als een experiment of benoem het zelfs zo. Het is een probeersel en door het zo te zien maak je het niet direct heel groot maar geeft het je ruimte om te oefenen en er mee te spelen.
  • Blokkeer die volgers tijdelijk waarvan jij het spannend vind dat ze jou zien.

In the end komt het neer op gewoon doen. Die eerste stap zetten. Degene die jij graag volgt heeft al een aantal stappen gezet dus dat is niet te vergelijken, maar ook zij zijn begonnen door het simpel weg te doen! En wissel in het begin lekker af, maak ook gebruik van de stickers in Instagram voor meer interactie en feedback.

Just do it!

Herkenbaar?

Ik denk graag met je mee! Er is genoeg inspiratie en content dat jij kan delen. Schrijf je nu direct in om kans te maken op een gratis inspiratiesessie of stuur mij een berichtje naar dimara@dimaravandruten.nl

 

Add A Comment