Moodboard

Welke kleur kies je op de muur?

Kleuren kunnen een ruimte een bepaalde sfeer meegeven, nu in de herfst merken we ook dat licht heel veel voor de sfeer doet. Voordat je een kleur of kleuren in een ruimte kiest is het goed om je even op de windrichtingen te orienteren, dit zegt iets over het ” type” licht dat binnen komt. Ik zal dit verder toelichten;

Een ruimte op het noorden heeft vaak koud licht, kies dan voor diepe en warme tinten voor meer sfeer en gezelligheid. Vermijd koele kleuren waar een grijs toon in zit, tenzij je juist de koele sfeer wilt benadrukken.

Een ruimte op het zuiden is tegenovergesteld hier komt veel warm licht door binnen en kan je juist voor lichte en koele kleuren kiezen en ook grijstinten of pastellen.

Een ruimte op het westen heeft wisselend licht dat van warm naar warmer gaat en hier kan je veel kiezen tussen lichte en koele kleuren.

Een ruimte op het oosten heeft licht dat van koel naar warm gaat en hier kan je eigenlijk alle kanten op.

Heb je een ruimte waar uberhaupt weinig licht is kies dan voor kleuren die reflecteren, bijv met wit er in. Een voorbeeld hiervan zijn pastellen. Een andere optie voor het reflecteren van licht is behang met een glansje erin. Dit kan een ruimte ook heel mooi sfeer geven.

Je kunt in een ruimte eindeloos spelen met kleur en kleur kan zelfs je mood bepalen als je ergens binnen loopt. Daarover later meer.