Het leven van een interieurstudent is zwaar, of nou ja de tas dan…

Je sleept wat mee naar de lessen. Ik zal een kleine schets geven voor de modules TREND & KLEUR wat ik zoal mee had.

Voor trend heb je veel beeld nodig en daarom sleep je behoorlijk wat tijdschriften mee. Indicatie is ongeveer 3 maar ik wil zekerheid, genoeg keuze om dat ene beeld te vinden wat je misschien nodig hebt. Dus ik stopte een scala aan tijdschriften in de tas. Oja alles NIET interieur gerelateerd. Beelden van mooie fashionshoots, abstracte kunst, mooie opgemaakte borden, landschappen etc.

Toen ik trots aankondigde de opleiding te gaan doen werd ik overladen met tijdschriften zoals Arianne Home of VT wonen. Maar dat heb je dus niet nodig . In deze blog lees je tips om goedkoop aan tijdschriften te komen.

Naast de magazines had ik een goed gevulde etui mee met lijm, post-its, pennen, plakband en snijmesje. Plus de snijmat en A3 papierblok.

Ik heb een snijmat van A4 formaat, gekocht met het idee dat deze gemakkelijk in mn tas past. Dat is zo en is prima behalve als je wat grote (A4) beelden uitsnijd. Maar het gewicht en formaat weegt op tegen het schuiven met snijden een enkele keer.

Voor TREND kwam ik weg met 1 tas maar dat werd ongeveer een rolkoffer voor de module KLEUR.

Naast de etui, snijmat en de suggereerde 3 tijdschriften (dus lees 8 in mijn geval) ging ook de kleurenwaaier mee (2kg ong) en kleuren staaltjes. HIervoor geldt ook, je wilt wel precies de juiste kleur mee hebben die je mogelijk nodig gaat hebben. Dus jahoor stapels histor staaltjes en die lekkere grote van de karwei…. Ik liep met een zware rugzak en nog een grote tas waar het A3 papierblok in past en de rest.

Wat niet wordt geadviseerd maar wel handig is, is een A3 dossiertas. Je maakt veel moadboards op A3 papier en het is mooi om je beginnende werk te bewaren voor je archief thuis. Dus deze mooi meenemen is wel wat waard, is wel nog een tas erbij 😉

Voor moodboarding gok ik weer tijdschriften 😉