Content programma's Dimara

3 programma’s I love om content te creëren

Content creatie wordt een stuk leuker als je ook de juiste tools gebruikt!

Je kent het wel je hoofd loopt over van de ideeen en je kan je ook in het creatie proces voor de opmaak helemaal verliezen. Dan kan het maken van content soms lang en complex aan voelen. 

Dan is het fijn om enkele programma’s / apps te gebruiken die jouw helpen in het overzicht, de creatie en de planning.

Mijn content strategie

Allereerst is het belangrijk voordat je met content creatie start om stil te staan bij je strategie. Enerzijds wil je goed overwegen welke typen content bij jouw en jouw bedrijf en doelgroep past. Anderzijds moet je goed namelijk welk doel en boodschap wil ik mijn content mee geven.

Ik heb in de eerste fase gekozen voor veel geschreven content. Ik vind het leuk om te schrijven en dit gaat mij nu ook het makkelijkst af.

Don’t get me wrong, I love to talk dus een podcast en video zie ik in de toekomst ook wel voor me maar…. Hierbij merk ik dat kritischer ben en het me simpel weg nog niet super gemakkelijk af gaat. Dus dan kost het me veel tijd. Ander belangrijk punt wat ik nog verder wil onderzoeken is of een podcast (voice) of video ook bij mijn doelgroep past.

Het is een feit dat video content goed werkt op je website dus hier ga je ongetwijfeld nog wel meer van zien.

Terug naar geschreven content, ik heb er nu voor gekozen om mij te focussen op een blog, nieuwsbrief en social media (Instagram) content.

Het mooie van deze combinatie is dat ik ook veel kan hergebruiken.  Lees in deze blog hoe je content kan hergebruiken en waarom dit jouw tijd bespaart

Daarnaast heb ik veel geschreven content van de modules, werkboeken en masterclass dus zou het zonde zijn om dit niet om andere kanalen en manieren in te zetten.

Mijn favoriete programma’s op een rijtje

Als ik even vast zit of even iets wilt doen om mijn creatieve brein op gang te helpen ga ik vaak een blog schrijven. Ik type er dan heerlijk vrij op los en IT FEELS GOOD.

Dit is hoe ik te werk ga en welke programma’s ik gebruik.

Brainstorm & Planning

Naast dat ik het heerlijk vind om op papier notities te maken en lijstjes bij te houden zorg ik dat alle ideeen uiteindelijk overzichtelijk digitaal opgeslagen worden.

Dit doe ik met het programma TRELLO.

Ik heb een content brainstorm bord waarbij ik onder alle content pillars ruwe ideeen heb genoteerd.

En ik een een content planning bord waarbij ik per week plan welke content op social media wordt gepost maar ook welke onderwerpen ik voor emails en blogs wilt inzetten.

Ik gebruik Trello dus voor de brainstorm & overall planning van de content ideeën.

Creatie

De copy/tekst van de content maak ik vaak word, kan ook in notities of in google docs. Dit is niet heel spannend.

De blog heeft een afbeelding nodig en zeker op social media zorg ik voor ondersteunende beelden. Dus ik zet zeker niet alleen foto’s in maar ik maak ook informatieve beelden ter verduidelijking van de tekst.

De beelden in de juiste formaten zetten en de opmaak van informatieve beelden doe ik in CANVA.

Verder gebruik ik Mailblue voor het opstellen van de nieuwsbrieven.

Hier deel ik why – this I why I love CANVA

Content inplannen & live

Nadat dan de copy & beeld gereed zijn is het een kwestie van inplannen en zorgen dat het live komt.

De blog heb ik zelf in de hand door een nieuw bericht aan te maken. Dit doe ik op het moment supreme, of soms zet ik een blog live maar heb ik er verder nog geen aandacht aan besteed.

De e-mailings maak ik op in Mailblue en hier kan je ook kiezen wanneer de e-mail wordt verzonden en is dus vooruit in te plannen.

Voor social media maak ik gebruik van Planoly.

Ik geef toe ik vind het leuk om te zien hoe mijn feed er uit komt te zien.

Gary vaynerchuk heeft een mooie quote die iets zegt in de trant van: Stop treating your insta wall like it is a piece of art”

Ik snap totaal waar dit vandaan komt, zeker ook als je obsessed er mee bent of het je verlamd om iets te creëren. Ik kijk meer naar kleur gebruik want zeg nou zelf het oog wil toch ook wat.

Verder zet ik alle copy & beelden klaar in Planoly en kies een datum en tijd om te posten. Heerlijk als dit van zelf uiteindelijk gaat en je ineens likes ziet binnen komen en je weet, ik heb weer iets gepost.

Let wel op– social media een impulsief platform waarbij je niet alles wilt automatiseren. Zo plan ik nooit stories in en is het wel fijn als je op het moment van posten van een bericht hier ook in je stories aandacht aan kan geven.

To sum up

Mijn favoriete programma’s voor content creatie zijn;

  1. Trello
  2. Canva
  3. Planoly

Het mooie is dat ik van alle 3 de programma’s de gratis versie gebruik en je daar dus al heel veel mee kunt bereiken.

 

Add A Comment